Mitä lainalla tarkoitetaan?

Laina tarkoittaa kahden osapuolen välistä sopimusta, jossa lainanottaja ottaa vastaan lainanantajalta tietyn verran tuotetta, esimerkiksi rahaa vaikka asuntoa tai kodin remonttia varten. Lainanottajan velvollisuutena on sopimuksen mukaisella tavalla maksaa takaisin tuote. Tässä artikkelissa käsitellään rahalainaa, johon usein kuuluu korot.

Mikä on lainan korko?

Korko on sopimuksen solmimisen yhteydessä sovittu lisämaksu, joka veloitetaan takaisinmaksun tai takaisinmaksujen yhteydessä. Sen katsotaan etenkin rahalainassa olevan hyvitys lainanantamisesta, koska lainanottohan antaa ennenaikaista hyötyä lainanottajalle. Lainalaskurilla voit reaaliajassa tarkastella eri lainojen eri korkomahdollisuuksia. 

Kuka voi antaa lainaa?

Lainanantaja voi olla melkein kuka tahansa juridisista henkilöistä kuten yrityksistä ja pankeista aina yksityisiin henkilöihin asti. Sama pätee lainanottoon.

Lainanottajan ja lainanantajan välille syntyy näiden keskinäisen sopimuksen kautta velkasuhde. Tähän kuuluu lainanottajan velvollisuus lyhentää säännöllisesti tai maksaa kerralla laina. Luottomaan lainalaskurilla voit selvittää miten maksutapa vaikuttaa esimerkiksi koron suuruuteen.

Kauan lainan takaisinmaksu kestää?

Lainan maksuaika vaihtelee paljon. Pienemmät lainat, luotot ja pikavipit maksetaan usein päivien tai viikkojen sisällä. Joitain poikkeuksia tietenkin on. Autolainan maksuaika voi olla vuosia, yrityslainaa saatetaan joissain tapauksissa maksaa takaisin yli kymmenenkin vuotta.

Osapuolten keskinäisen sopimuksen mukaisesti lainanmaksu suoritetaan joko kerralla tai erissä. Molemmilla maksutavoilla löytyy vaihtoehtoja sekä koroilla, että koroitta. Selvitä lainalaskurilla lisää lainan maksuajasta, jotta vältät turhat sudenkuopat lainasopimusta tehdessäsi.

Tavallinen kuluttaja harvemmin maksaa lainojaan takaisin pitkään, järkevällä suunnittelulle estää lainavelkakierteen ja hyödyttää omaa ja läheistensä elämää. Luottomaassa pyrimme juuri tähän lainalaskurimme avulla, jotta voimme turvata meistä jokaiselle helpon ja kuluttajaturvallisen lainanoton.

Mikä laina mihinkin tarkoitukseen?

Eri lainoja tarjotaan meille tavallisille kuluttajille lukemattomia määriä käytännössä kaikilta pankeilta ja luotonantajilta. Mutta mistä voit tietää, mikä on juuri sinulle paras mihinkin tarkoitukseen? Luottomaan lainalaskuri vertailee eri tarjouksia ja näin säästämme sinulta aikaa ja rahaa.

Asuntolaina ja autolaina ovat kenties tavallisen kuluttajan yleisimmät lainamuodot. Näitä ja monia muita lainatarjouksia voimme vertailla lainalaskurilla kätevästi; eri lainatarjoukset päivittyvät lainalaskuriin reaaliajassa ja näin pystyt kotoasi käsin helposti hoitamaan lainanhakusi. Säästyt vaivalloisilta pankissa asioinneilta ja eri lainanantajien pitkästyttävien puhelinpalvelujen jonotuksilta.

Miten voin vertailla eri lainatarjouksia?

Eri pankeilla ja luotonantajilla on suuri valikoima erinäisiä lainoja ja luottoja erilaisiin tarpeisiin. Vaikka useimmat pankit tarjoavat vanhoille asiakkailleen edullisia lainatarjouksia, joskus ne voivat olla syystä tai toisesta huonojakin. Välillä on erittäin vaikeaa löytää itselleen tarjousten joukosta juuri sitä sopivaa lainatarjousta.

Asiaan perehtymättömän voi olla vaikea valita itselleen se sopiva tarjous, etenkin jos olemassaolevia lainoja on jo. Lainalaskurin avulla Luottomaa saa tarjottua sinulle karsitun paketin valtavasta valikoimasta.

Voit aloittaa lainavertailun täältä ja yhdessä selvitämme lainalaskurilla mikä lainatarjous sopii juuri sinulle parhaiten.

Mitkä seikat vaikuttavat lainan saantiin?

Lainatarjouksen muotoon ja sen saantiin vaikuttavat monet seikat. Lainan suuruus ja esimerkiksi luottotietosi vaikuttavat siihen, millaisen lainatarjouksen voit pankilta tai luotonantajalta saada. Lainalaskurilla voit itse kikkailla eri vaihtoehtojen kanssa ja näin näet kätevästi miten lainan muoto vaihtuu.

Me Luottomaassa haluamme aina auttaa kuluttajaa karsimaan huonot ja tiukat ehdot pois eri tarjouksista. Eri lainanantajat voivat tarjota jopa vanhoille asiakkailleen lainoja todella tiukoilla ehdoilla. Silloin pahimmillaan voi joutua hetkellisesti tiukkaan paikkaan kukkaron nyörejä kiristäessä.

Luottomaan lainalaskuri valitsee sinulle sopivimman laina-ajan ja kuukausierän. Me haemme sinulle sen pohjalta parhaat lainatarjoukset esimerkiksi keittiösi remonttia tai autolainaa varten.